czwartek, 4 czerwca 2015

z cyklu: moje boje...

    Browar Rzemieślniczy Jan Olbracht powstał od podstaw w Piotrkowie Trybunalskim w roku 2014. Nowoczesna linia rozlewnicza ma wydajność do dwóch tysięcy butelek na godzinę. Piwo rozlewane jest także w kegi. Co tam warzą? Ano miedzy innymi piwo typu dunkel o delikatnym chlebowym posmaku bez goryczki, bez nachalnego alkoholu za to z gęsta i trwałą pianą. Całość przyjemna i lekka do wypicia, doskonale gasi żar czerwcowego nieba.
O czym piszę? Bohaterem dnia jest ostatni produkt piotrkowskiego browaru czyli ciemny Szyszak. Pasteryzowany, niefiltrowany kupiony "U Kózki" za (jeśli mnie pamięć nie myli) 6,50 PLN
Alkohol: 5,6%
Pojemność: 0,5l
Ekstrakt: 12,5%




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz